Web Analytics Made Easy - Statcounter

آنچه نگران کننده به نظر می رسد عدم عبرت گرفتن مسئولین محلی استان هایی است که در سیل اخیر متوجه سیلاب های ویرانگر نبوده اند و گویا منتظر فاجعه ای همچون لرستان یا شیراز هستند که اقدام به پیشگیری کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سپاس ؛ سال آبی 97 با بارش هایی متمایز از سال های اخیر همراه بوده است و نوید عبور از خشکسالی برای مردم ایران علی الخصوص کشاورزان را می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما آنچه نگران کننده به نظر می رسد عدم مهیای ساختارهای کشور برای ورود به دوره ترسالی است.

این نگرانی که با تدبیر تمهیدات لازم همراه نبود در ابتدای سال جدید با وارد آوردن خسارات جبران ناپذیر به کشور، هشدار هوشیاری و آمادگی مواجهه با شرایط جدید را به مسئولین و مردم داد.

در سیلاب های اخیر بیش از 24 استان با این پدیده طبیعی درگیر بودند که وضعیت در برخی استان ها بحرانی شد و برخی روستاها و شهرها به زیر آب رفتند یا در برخی دیگر بدلیل رعایت نکردن حریم رودخانه ها با سیلاب های گل آلود مواجهه شدند و که متاسفانه منجر به از دست دادن جان تعدادی از هم وطنانمان شد.

تجاوز به حریم رودخانه ها مهم ترین دلیل تشدید خسارات سیلاب های اخیر

اما آنچه بیش از این نگران کننده به نظر می رسد عدم عبرت گرفتن مسئولین محلی استان هایی است که در سیل اخیر متوجه سیلاب های ویرانگر نبوده اند و گویا منتظر فاجعه ای همچون لرستان یا شیراز هستند که اقدام به پیشگیری کنند.

از جمله عوامل تشدید کننده خسارت سیلاب های اخیر را می توان به نابودی مراتع و جنگل ها یا ساخت و سازهای غیرقانونی در حریم رودخانه ها را نام برد که لازم است برای جلوگیری در تکرار چنین تجاوزات انسانی به طبیعت که منجر به صدمه و آسیب به انسان ها می شود، تشدید اقدامات قانونی و قهرآمیز در مقابل ادامه روند نامطلوب فعلی صورت گیرد.

رهبر انقلاب: آینده نگری جامع برای کاهش خسارات سیل صورت گیرد

رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز در جلسه سیزدهم فروردین با موضوع آخرین وضعیت مناطق آسیب دیده از سیل و اقدامات انجام شده، «لایروبی رودخانه ها»، «لایروبی سدها»، «آزاد سازی حریم رودخانه ها»، «آبخیزداری» و «حفظ مراتع و جنگل ها» را از موضوعات بسیار مهم برشمردند و تأکید کردند: این حادثه باید یک درس عبرت باشد تا در طرحهای مختلف آینده از جمله سد سازی ها، راه سازی ها، احداث راه آهن، و عمران شهری، همه جوانب مختلف دیده و آینده نگری لازم و جامع انجام شود.

ایشان همچنین فرمودند: در کنار این نکات اما موضوع مهمتری نیز وجود دارد که آن هم مسئله پیشگیری از ویرانی ها و خسارات است که باید از قبل پیش بینی می شد، زیرا سیل قابل جلوگیری نیست اما ویرانی و خسارت قابل جلوگیری است.

منطقه گردشگری خاییز تنگستان مستعد حادثه است

با وجود تعطیلات پربارش و پرحادثه نوروز امسال در سراسر کشور از جمله استان بوشهر، این استان در رتبه دوم جذب گردشگر در کشور قرار گرفت. از جمله دلایل میزان جذب مسافر نوروزی، آب و هوای بهاری استان در فروردین و وجود مناطق ساحلی و کوهستانی مناسب گردشگری است.

روستاهای منطقه گردشگری خاییز شهرستان تنگستان یکی از این جاذبه های گردشگری است که در تعطیلات نوروزی امسال تعداد زیادی از گردشگران را به خود جذب کرد. اما احداث ویلاهای شخصی، باغ ویلا و اعیانی هایی در مسیر رودخانه های فصلی این روستاها بیم وقوع حوادثی ناگوار در صورت طغیان رودخانه ها را می دهد.

ساخت و سازهای غیر قانونی در حریم رودخانه های خاییز حادثه آفرین است

اگر به اتفاقات تلخ این روزهای کشور نیم نگاهی داشته باشیم متوجه خواهیم شد که روستاهای این منطقه با احداث های غیرقانونی در مسیر رودخانه ها، مستعد وقوع حوادث جبران ناپذیری هستند.

با این اوصاف برخی از مردم شهر اهرم و یا اهالی روستاهای همجوار و نیز خود مردم روستاهای خاییز اقدام به ساخت و ساز و احداث اقامت گاه های کوتاه مدت، باغ ویلا و... برای تفریح و خوشگذرانی در حریم رودخانه ها کرده اند.

این روند تا جایی پیش رفته اگر مسئولین امر چاره ای نیاندیشند ممکن است در آینده، اتفاقات تلخی به وقوع بپیوندد که جان هموطنان مان را تهدید می کند.

روستای خائیز تنگستان که از چند روستای کوچک زیر مجموعه تشکیل شده است به سبب آب و هوای متفاوت نسبت به شهر اهرم و بخش مرکزی شهرستان تنگستان به عنوان منطقه ایده آل گردشگری در شهرستان تنگستان شناخته می شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۵۰۷۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع تصرف ۲۰۰۰ متر از رودخانه‌های استان یزد

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای استان یزد گفت: در یک‌سال گذشته ۲ هکتار از رودخانه‌های استان یزد رفع تصرف شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد و به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای یزد، مهدی منصوری با اشاره به به سیلاب‌های اخیر و ضرورت حفظ و حراست از بستر رودخانه‌ها اظهار کرد: در این راستا تاکنون در ۳۷ کیلومتر از رودخانه‌های استان یزد، حد حریم و بستر انجام شده است.

وی افزود: همچنین ۳۴ کیلومتر از رودخانه‌ها لایروبی و در ۲.۳ رودخانه‌ها دیواره ساحلی کشیده شده است.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای استان یزد به رفع تصرف اخیر در رودخانه ارزانک از توابع بخش خضرآباد اشاره کرد و گفت: ۴ مورد تصرف شامل ساخت استخر، درختکاری و ساخت منزل مسکونی در این رودخانه انجام شده بود که با دستور مقام قضایی رفع تصرف شد، همچنین در یک‌سال گذشته ۲ هکتار از رودخانه‌های استان یزد رفع تصرف شده است.

منصوری تاکید کرد: مردم می‌توانند در صورت مشاهد تصرف در حریم و بستر رودخانه‌ها با سامانه شکایات مردمی شرکت آب منطقه‌ای استان یزد به شماره تلفن ۳۱۰۷۷ اطلاع دهند.

کد خبر 749193

دیگر خبرها

  • احتمال وقوع سیلاب در غرب و برخی نقاط مرکزی استان کرمان
  • هشدار سیل برای پایان هفته جاری
  • تمامی نیروهای امدادی خدماتی گروه های جهادی و مردمی در مناطق سیل زده پای کار بودند
  • سیلاب و تگرک محصولات کشاورزی بوشهری‌ها را تهدید می‌کند
  • آماده باش مدیریت بحران برای احتمال وقوع سیلاب در ۴ استان
  • هشدار وقوع سیلاب در رودخانه‌های کردستان
  • هشدار جدی آبگرفتگی و وقوع سیلاب در رودخانه‌های کردستان
  • وقوع ناپایداری های جوی در نقاط مختلف استان کرمان
  • پیش‌بینی بارش‌های رگباری در اصفهان / احتمال وقوع آب‌گرفتگی و سیلاب در مناطق مختلف استان
  • رفع تصرف ۲۰۰۰ متر از رودخانه‌های استان یزد