Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ شب گذشته زمین لرزه‌ای با قدرت 5.2 ریشتر استان‌های تهران، البرز، قم، قزوین، گیلان و چند استان دیگر را لرزاند. شدت این زلزله بیشتر در استان البرز و تهران احساس شد. از همان دقایق اولیه اخبار مربوط به زلزله به لطف فضای مجازی در تمام نقاط کشور مخابره شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در چنین شرایطی امکاناتی همچون اینترنت پرسرعت می‌تواند نعمت بزرگی در اطلاع رسانی برای انجام اقدامات لازم درخصوص امنیت در برابر اتفاقاتی اینچنینی باشد. حفظ آرامش و روحیه بالا نیز یکی دیگر از عوامل مهم در مدیریت بحران است. این نکته که ما در تمام اتفاقات بتوانیم لبخند به لب داشته باشیم، اتفاق خوبی است. مثلا پست‌های طنزی که بلافاصله پس از وقوع زلزله در صفحات شخصی افراد منتشر شد نمونه‌ای از این روحیه طنز تحت هر شرایطی است. 

 

اما سوالی که در اینجا مطرح می‌شود اینکه آیا واقعا به سخره گرفتن هر چیزی آن هم حوادثی اینچنین تاثیری در روند و بهبود شرایط دارد؟ جز اینکه تنها سبب مصرف حجم بالایی از اینترنت و ایجاد ترافیک شده و روند اطلاع رسانی را کندتر می‌کند؟ چه بسا در بحران‌هایی نظیر آنچه که اخیرا در کشورمان رخ داده اگر افراد آگاهی کافی و لازم را نسبت به شرایط داشتند شاید آمار آسیب دیدگان کمتر بود.

اگر در مورد اینکه چگونه افراد می‌توانند دراین شرایط خونسردی خود را حفظ کرده و اقدامات لازم را انجام بدهند اطلاع رسانی به موقع صورت گیرد، دیگر شاهد اتفاقات تلخ نخواهیم بود. به عنوان مثال  آماری که از حادثه دیدگان زلزله شب گذشته برآمده، صدمات و تلفات ناشی از ترس و وحشت افراد در اثر زلزله و عدم آرامش و خونسردی در پناه گرفتن بوده است. اگر مردم نسبت به رفتار درست در وقوع حوادثی چون زلزله اشراف داشتند شاید کمتر شاهد اتفاقات تلخ شب گذشته می‌بودیم. آماری که می تواند در نوع خود تکان دهنده باشد که افراد نه در اثر زلزله بلکه در اثر فرار و وحشتی که داشتند دچار حادثه شدند. 

با توجه به آنچه که در بالا ذکر شد، بهتر نیست کمی بیشتر در رفتار و عملکرد خود دقیق باشیم و بیاندیشیم که به جای تمسخر و مانع تراشی در امداد رسانی و آگاهی بخشی، دست کم حتی با انتشار یک پست آموزنده قدمی در کمک رسانی برداشته و سهمی در نجات ولو یک نفر داشته باشیم؟

متاسفانه شب گذشته دقایقی پس از وقوع زلزله در برخی محله‌های تهران امکان برقراری تماس با مشکل مواجه شد. از طرفی مردم به دلیل ترس خانه‌هایشان را ترک کرده و به خیابان‌ها آمده بودند که به تبع آن افراد برای آگاه شدن از اخبار زلزله از دیتای تلفن‌های همراهشان استفاده کردند که برخی علاوه بر اخبار، دست به شیطنت زده و با حضور بی دلیل در شبکه‌های اجتماعی باعث ایجاد ترافیک کاذب و بی‌مورد شدند تا آنجا که محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با انتشار پستی در صفحه توئیتر خود شخصا از مردم خواست تا با این رفتار امر امداد رسانی و آگاهی بخشی را مختل نکنند. 

 

انتهای پیام/

 هنگام وقوع حوادث غیرمترقبه چه رفتاری داشته باشیم؟

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۸۲۰۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش توجه به امنیت کارگران در فضای مجازی

سرهنگ ابوالحسینی رئیس پلیس فتا استان یزد ضمن تبریک روز کارگر گفت: کارگران به دلیل صرف وقت بیشتر در محیط کار، و عدم آگاهی از تهدیدات فضای مجازی، مورد توجه مجرمان سایبری قرار می‌گیرند و حساب‌هایشان با روش‌های مختلف تحت حملات کلاهبرداران قرار می‌گیرد.

او از کارفرمایان، کارخانجات و شرکت‌های تولیدی، صنعتی نیز خواست تا موضوعات کلاهبرداری در فضای مجازی را به کارگران اطلاع رسانی کنند و آنها را از موضوعات در این فضا آگاه سازند.

این مقام انتظامی بیان داشت: اطلاع‌رسانی در فضای مجازی وظیفه اجتماعی تمامی افراد است و از کسانی که در این زمینه اطلاع رسانی فعالیت می‌نمایند، صمیمانه تشکر می‌کنم.

سرهنگ ابوالحسینی خاطرنشان کرد: پلیس فتا در راستای افزایش سطح آگاهی و پیشگیری از جرم در فضای مجازی، به ارائه محتوای آموزشی و پیشگیرانه می‌پردازد و افراد جهت دریافت محتوا می‌توانند با مراجعه به سایت پلیس فتا به نشانی www. Cyberpolice.gov. ir و یا با شماره ۰۹۶۳۸۰ با کارشناسان ما در ارتباط باشند.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • از امروز به فکر تابستان دریاچه ارومیه باشیم
  • زلزله این استان را لرزاند
  • وقوع زمین لرزه ای به قدرت ۴.۶ ریشتر در سیرچ کرمان
  • وقوع زلزله در سیرج / کرمان لرزید
  • افزایش توجه به امنیت کارگران در فضای مجازی
  • آماده‌باش ۴ استان در پی احتمال وقوع بارش‌های شدید
  • ◄ افزایش 15 درصدی تلفات رانندگی + سند
  • آماده‌باش مدیریت بحران در پی احتمال وقوع بارش‌های شدید در ۴ استان
  • بهداشت حرفه ‌ای عمر مفید کارگران را افزایش می‌دهد
  • ۸۴ درصد حوادث‌برق خراسان رضوی معلول شتابزدگی است