Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@21:53:21 GMT

بی توجهی به حریم راه ها و استقبال از حوادث ناگوار

تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۷۷۲۴۹۸

بی توجهی به حریم راه ها و استقبال از حوادث ناگوار

خرم آباد - ایرنا - بی توجهی به حریم راه ها به معنی استقبال از حوادث ناگوار ترافیکی است چراکه با ورود غیرمجاز به حریم راه امکان بروز تصادف های با ضریب شکنندگی و صدمه بالا افزایش می یابد.

به گزارش خبرگزاری ایرنا به کل اراضی طولی و عرضی که برای جاده سازی و تعریض و اقدامات راهداری و ایمنی اختصاص می یابد حریم راه می گویند که این حریم با رعایت قوانین و مقررات بین حد نهایی تا محور راه در طرفین قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ایجاد هرگونه دیوارکشی، ساختمان و تأسیسات تا شعاع 100 متری از انتهای حریم قانونی راه ها برابر ماده 17 قانون اصلاح راه ها و راه آهن بدون کسب مجوز از وزارت راه و ترابری ممنوع است.
طول راه ‌های استان لرستان هشت هزار کیلومتر و ارزش آنها 150 هزار میلیارد ریال است که لرستان با این راه ها رتبه دهم کشور از لحاظ وسعت راه ها را دارد.
نگهداری از راه های استان از اهمیت ویژه ای برخوردار است چراکه براساس تحقیقات و آمارهای موجود، 90 درصد جابجایی کالا و مسافر از طریق جاده ها انجام می شود.

** نگهداری از حریم راه ها وظیفه ذاتی راهداران است
مسئول روابط عمومی حمل‌ و نقل و پایانه ‌های لرستان در این رابطه به خبرنگار ایرنا گفت: حفظ و نگهداری راه ها یکی از وظایف ذاتی و اصلی ادارات کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان ها است که ادارات کل به رغم مشکلات فراوان در این مسیر گام های ارزنده ای برداشته اند.
رضا عبدی افزود: قلع و قمع تابلوهای غیرمجاز، منظر آرایی، شستشوی علائم و تابلوهای ایمنی، زیباسازی مبلمان جاده ای، شانه سازی، لکه گیری رویه راه ها، تخلیه قنوها، نگهداری از ابنیه و تونلها، حذف اختلاف سطح در جاده ها، ریزش برداری از حریم راه ها و ... از جمله عملیات مستمر و در حال اجرای همیشگی راهداران است.
وی اظهار کرد: راهداران حریم راه را خط قرمز همیشگی خود می دانند و هرگونه تجاوز به حریم را به دقت دنبال می کنند و در راستای حذف آن از طریق قوانین و مقررات و هماهنگی با دادستان و نیروی انتظامی اقدامات لازم را به عمل می آورند.
مسئول روابط عمومی حمل‌ ونقل و پایانه ‌های لرستان گفت: جلوگیری از تجاوز به حریم راه ها علاوه بر آرامش بصری برای کار برون جاده ای موجب افزایش ایمنی و کاهش شدت سوانح رانندگی می شود.
وی ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم راه ها را از مهمترین عوامل تاثیرگذار در بروز تصادفات جاده ای دانست و افزود: هرگونه ساخت و ساز غیرمجاز در حریم راه ها به معنای استقبال از حوادث ناگوار ترافیکی و امکان بروز تصادف های با ضریب شکنندگی و صدمه بالا است.
معاون راهداری اداره کل راهداری و حمل و نقل لرستان نیز اظهار کرد: براساس وظایف ذاتی وزارت راه و شهرسازی و قانون ایمنی راه و راه آهن کشور مصوب سال 1349 و اصلاحیه همان قانون در سال 1379 صیانت و حفظ حریم راه ها برعهده اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای است.

** برای استفاده از حریم راه باید مجوزهای لازم اخذ شود
حبیب جمشیدی افزود: بر اساس ماده 6 و 17 قانون مذکور و باتوجه به نوع راه (آزادراه، بزرگراه، اصلی و روستایی) استفاده کنندگان از حریم راه تا انتهای یکصد متر بعد از حریم قانونی راه می بایست از وزارت راه (راهداری و حمل و نقل جاده ای) مجوز بگیرند.
وی گفت: در غیر این صورت اداره کل راهداری با کسانی که بدون اخذ مجوز اقدام به ساخت و ساز در حریم قانونی راه کرده اند با هماهنگی مراجع قضایی اقدام به رفع آثار تجاوز و قلع و قمع می کند.
معاون راهداری اداره کل راهداری و حمل و نقل لرستان افزود: در سال جاری با هماهنگی مراجع قضایی در چند نوبت در محورهای کهمان الشتر و قلعه سنگی خرم آباد و ابتدای آزادراه پل زال بصورت گروهی نسبت به قلع و قمع و رفع آثار تجاوز به طول تقریبی 20 کیلومتر اقدام شده است.
وی اظهار کرد: در تمام نقاط استان به صورت تکی و موردی نیز اقداماتی برای رفع آثار تجاوز به راه ها انجام شده است.
9872/3022
خبرنگار: اله یار محمودی فر ** انتشاردهنده: احسان کردی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۷۲۴۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوشمندسازی و مجازی‌سازی فرآیند حمل و نقل کالا در یزد

محمد رستگاری  مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان یزدگفت: هوشمندسازی و مجازی‌سازی فرآیند حمل‌ونقل کالا یکی از سیاست‌های اصلی اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان یزد است که طی سال‌های اخیر این مهم در شهرستان‌های ابرکوه، مروست، بافق و معادن متمرکز بخش ندوشن اجرا، مراحل آزمون‌وخطا را پشت سر گذاشته و پس از تست‌های اولیه به تکامل مطلوب رسیده است.

وی افزود: با توجه به حواشی متعدد حاکم بر ساختار حمل‌ونقل محمولات کاشی و سرامیک، برنامه‌ریزی‌های مختلف برای اجرای این طرح در صنایع نامبرده نیز در دستور کار مجموعه راهداری قرار گرفت که به لطف خدا پس از انجام هماهنگی‌های لازم با دستگاه‌های اجرایی مرتبط، تشکل‌های صنفی و واحد‌های تولیدی، طرح ساختاری اعلام بار مجازی از ۹ اردیبهشت‌ماه سال جاری در رابطه با حمل محمولات کاشی و سرامیک سراسر استان پیاده‌سازی شد.

رستگاری با بیان اینکه در اولین روز اجرا بیش از هزار و ۱۰۰ بارنامه برای محمولات کاشی و سرامیک استان مبتنی بر سامانه هوشمند صادر شد، تصریح کرد: همزمان با آغاز اجرای این طرح، کلیه فعالان حوزه حمل‌ونقل و شرکت نرم‌افزاری سازنده و کنترل کننده این سامانه نیز آماده‌باش بودند تا در صورت وجود هرگونه نقص و ایجاد اختلال، به سرعت مشکل را برطرف نمایند که به لطف خداوند هیچ‌گونه مشکلی گزارش نشد.

وی اظهار داشت: شفافیت، عدالت محوری و چابک سازی در فرآیند حمل‌ونقل از جمله مزایای طرح هوشمند سازی و مجازی‌سازی است که در حوزه حمل‌ونقل استان بروز کرده و منشأ برکات بسیاری خواهد شد.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای از پیاده‌سازی ساختار مجازی در فرایند حمل‌ونقل در صنایع کاشی و سرامیک به عنوان یک تحول بزرگ یاد کرد و گفت: مهم‌ترین دستاورد این طرح که پس از ۲ سال برنامه‌ریزی و کار کارشناسی قابلیت اجرا یافت، برقراری عدالت بین رانندگان و رضایت کامل آنان، سهولت و چابک سازی در امر حمل‌ونقل برای همه ارکان فعال در این حوزه است.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • وجود ۱۴ نقطه حادثه خیز در جاده‌های ارومیه
  • حذف نقطه حادثه خیز در حوزه شهرستان بشرویه
  • اجرای ۱۸ طرح ابنیه فنی و پل در محور‌های مواصلاتی
  • بهسازی آسفالت آزادراه تبریز زنجان آغاز شد
  • آماده‌باش ۴۰۰ راهدار لرستانی با هشدار نارنجی هواشناسی
  • آزادسازی ۳ هزار مترمربع از حریم قانونی راه در حمیدیه
  • هوشمندسازی و مجازی‌سازی فرآیند حمل و نقل کالا در یزد
  • رفع ۲۰ نقطه حادثه‌خیز در محورهای مواصلاتی استان مرکزی
  • بازگشایی راه ارتباطی مازندران به قزوین
  • ۵۲ گروه راهداری در جاده‌های استان همدان فعالیت دارند